សាកលវិទ្យាល័យបាត់ដំបងមានបន្ទប់ពិសោធន៏ និង កែច្នៃអាហារ ជាច្រើនកន្លែង មានដូចជា៖ បន្ទប់សំរាប់ពិសោធន៏លើសេរីរាង្គសត្វបន្ទប់ សំរាប់ពិសោធន៏លើសេរីរាង្គរុក្ខជាតិបន្ទប់សំរាប់ ពិសោធន៏លើអាហារ និង សារជាតិផ្សេងៗ.....។ បន្ទប់ពិសោធន៏នីមួយៗមានបំពាក់ទៅ ដោយ ឧបករណ៍យ៉ាងសំបូរបែប ដែលឧបករណ៍ទាំង នោះអាចជួយឲ្យបន្ទប់ពិសោធន៍ កាន់តែមាន ភាព ទាក់ទាញដល់និស្សិតក្នុងការអនុវត្តន៍ផ្ទាល់ ។ ជាក់ស្តែង ការ ពិសោធន៍លើ សេរីរាង្គរុក្ខជាតិមានដូច ជាការ បង្កាត់កូនចេកជាដើម ហើយការផលិតទឹកសណ្តែក, ស្រា ក៏ជាការពិសោធន៍និង ត្រួតពិនិត្យ យ៉ាងត្រឹមត្រូវផងដែល។